Peste 300 de angajaţi ai Poştei Cluj protestează, iar oamenii nu îşi mai primesc pensiile şi corespondenţele

Autor: Mediafax 27.10.2016

Liderul sindicatului din Poşta Cluj, Carol Sinka, a declarat că după protestul angajaţilor din schimbul de noapte de la Centrul Regional de Tranzit Cluj, au încetat activitatea şi angajaţii din alte oficii poştale din judeţ.

"Peste 300 de angajaţi din Poşta Cluj, de la oficii poştale din tot judeţul Cluj, au încetat joi dimineaţă activitatea, într-un protest spontan, nemulţumiţi de eşecul negocierilor de la Bucureşti cu conducerea Companiei Naţionale Poşta Română. Este vorba atât de cei de la Centrul Regional de Tranzit Cluj, care continuă protestul început de colegii din schimbul de noapte, dar şi de angajaţi de la OPD Cluj, unde sunt peste 100 de poştaşi care nu au ieşit în distribuire, de la mai multe oficii poştale din Cluj-Napoca, Turda, Dej, Câmpia Turzii şi Gherla. Activitatea Poştei Cluj este paralizată, ghişeele cu publicul sunt închise, nu se trimite corespondenţă, nici mesagerii, pensii, colete, nimic", a spus Sinka.

Acesta a subliniat că nu ştie cât va dura protestul, în condiţiile în care acţiunea este una spontană. "Cât vor dori oamenii", a menţionat Carol Sinka.

Zeci de angajaţi din schimbul de noapte ai Centrului Regional de Tranzit din cadrul Poştei Române Cluj au întrerupt spontan activitatea miercuri seara, nemulţumiţi de eşecul negocierilor cu conducerea Companiei Naţionale Poşta Română care nu a aprobat majorarea salariilor cu 200 de lei net.

Liderul sindicatului Poştei Cluj, Carol Sinka, a declarat, joi dimineaţa, corespondentului MEDIAFAX că alte nemulţumiri care au dus la protest se referă la condiţiile de muncă şi la deficitul de personal, probleme care nu au fost rezolvate.

"Peste 40 de angajaţi de la Centrul Regional de Tranzit al Poştei Române Cluj-Napoca din schimbul de noapte au întrerupt spontan activitate, miercuri seara, la ora 23. Ei şi-au manifestat nemulţumirea faţă de modul în care au decurs negocierile purtate miercuri la Bucureşti de liderii sindicali cu conducerea Companiei Naţionale Poşta Română. Angajaţii nu au primit majorarea salariilor cu 200 de lei net şi am primit 100 lei brut, în condiţiile în care salariul mediu brut este de 1.300 de lei. Alte nemulţumiri se referă la condiţiile de muncă, lucrăm ca acum 30 de ani, sortarea corespondenţei se face manual, şi la deficitul de personal, probleme care nu au fost rezolvate. Nu s-a prelucrat nimic toată noaptea", a spus Sinka.

În urma încetării activităţii de la Centrul Regional de Tranzit Cluj, unde se sortează zilnic zeci de mii de corespondenţe şi mii de colete, a fost afectată activitatea oficiilor poştale din cele şase judeţe arondate din Regiunea de Nord-Vest, la care se adaugă judeţele Alba şi Mureş