Cine vrea la bursă: AAGES, AB Pharm, Cubic Residence şi Transilvania Broker

Autor: Liviu Popescu 31.10.2016
Producătorul de echipamente electrice AAGES Târgu-Mureş, comer­ciantul de produse farmaceutice AB Pharm Broşteni, dezvoltatorul imobiliar Cubic Residence Bucureşti şi brokerul de asigurări Transilvania Broker Bis­triţa-Nă­săud sunt cele patru companii in­teresate să se listeze la Bucureşti, potrivit bursei.
 
Sâmbătă, 29 octombrie, bursa de valori a organizat la Camera de Comerţ a României un eveniment la care au par­ticipat circa 350 de oameni, iar în cadrul sesiunii de pitching trei companii (AB Pharma figura pe lista dar nu a participat la eveniment) şi-au arătat interesul pentru o posibilă listare. Iniţial, bursa publicase pe site-ul său faptul că cinci companii vor par­ticipa la sesiunea de pitching din do­menii precum asigurări, tele­comunicaţii, in­dustrie, farmaceutic, imo­biliare. Astfel, o companie din teleco­municaţii, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, s-a retras şi nu a participat nici la eve­nimentul BVB.
 
AAGES, AB Pharm, Cubic Resi­dence şi Transilvania Broker au fost pe plus în anul 2015, cu un profit cu­mulat de 7,3 mil. lei în timp ce afacerile însumau aproape 105 mil. lei, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.