Zf Live. Adrian Marin, UNSAR: Noile tarife pentru poliţe RCA vor duce la o scădere de peste 10% a pieţei asigurărilor

Autori: Greta Bogdan , Anelis Baciu 01.11.2016

Primele brute subscrise de companiile locale de asigurări vor scădea cu mai mult de 10% odată ce tarifele maximale calculate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pentru poliţele auto obligatorii (RCA) vor intra în vigoare, a declarat Adrian Marin, preşedintele Uniunii Na­ţionale a Societăţilor de Asigurări şi Re­asigurări (UNSAR), în cadrul emisiunii ZF Live.

„Pe termen scurt nu avem alte linii de busi­ness care să susţină piaţa la fel ca RCA-ul. Vedem oportunităţi pe asigurări de să­nătate, agricole, asigurări legate de fonduri euro­pene, însă acestea nu pot compensa scăderea primelor subscrise ca urmare a intro­ducerii tarifelor maximale. Dacă până acum principalul motor pentru piaţa asi­gu­ră­rilor a fost de departe RCA-ul, de acum încolo va exista un regres cu care jucătorii va tre­bui să se confrunte.“.

El a afirmat că asociaţia asigurătorilor îşi rezervă dreptul de a monitoriza atent şi de a acţiona în faţa noului cadru, apelând atât la nor­mativele europene, cât şi la cele naţionale.