Topul salariilor din telecom. Orange, cel mai mare salariu mediu net: 5.200 lei

Autor: Adelina Mihai 02.11.2016

Câştigul salarial mediu al angajaţilor operatorului tele­com Orange a fost de 5.200 de lei net pe lună în 2015, acesta fiind cel mai ridicat nivel al salariului mediu din această indus­trie, arată calculele ZF pe baza informaţiilor ofi­ciale rapor­tate de companii.

Pe locul doi se află Telekom, unde angajaţii au avut veni­turi salariale medii nete de 4.818 lei pe lună în 2015, cu 7% mai mici decât în cadrul Orange.

Pe locul trei este Vodafone, unde angajaţii au câştigat, în medie, câte circa 4.500 de lei pe lună în 2015, cu 13% sub ni­velul celor din Orange şi cu 7% mai scăzute faţă de Telekom.

„Orange înregistrează cel mai ridicat venit salarial me­diu din industria telecom şi în acelaşi timp este compania ca­re are şi nivelul de fluctuaţie cel mai redus dintre cei trei jucă­tori din top. Nivelul salarial me­diu net cel mai ridicat poa­te fi determinat, într-o anu­mită măsură, de externali­za­rea unor părţi din business unde salariile erau sub media pe com­pa­nie. Totodată, spre deosebire de ceilalţi jucători din top, com­pania nu a trecut prin schimbări strategice ma­jore, care să fi generat fluctua­ţie mare de angajaţi“, a explicat Cristina Postolache, mana­ging partner în cadrul firmei cu activităţi în domeniul re­surselor umane Big4HR.

Cele mai mici salarii medii nete din industria telecomu­nicaţiilor sunt oferite angajaţilor RCS &RDS, unde media este de 2.529 de lei net pe lună, şi în cadrul UPC, unde media este de 3.083 lei net.