După ce au adus rachetele, acum vin şi cu banii. Un conglomerat industrial american de 15 mld. dolari preia producătorul de vopsele Deutek

Autor: Cristina Roşca 02.11.2016

Intrarea PPG în România este cea mai importantă mutare a unui investitor strategic american după venirea Ford la Craiova în 2008.



Grupul american PPG, un gigant cu afa­ceri de 15 mld. dolari anul trecut, îşi face intra­rea pe piaţa locală prin preluarea Deutek, unul din­tre cei mai mari producători locali de vop­sele.

PPG este un conglomerat industrial cu afaceri atât în domeniul vopse­lelor, cât şi în sec­torul chimic sau al producţiei de sticlă. După ci­fra de afaceri, grupul este in­clus în topul Fortune 500 care adu­nă cei mai mari 500 de jucători din economia ame­ricană.

Ziarul Financiar a scris încă din luna iulie despre vânzarea Deutek de către fondul de investiţii Axxess Capital, condus de românul Horia Manda. Aceasta este cea de-a treia vân­zare a fondului de la înce­pu­tul anului, în cotextul în care Axxess a făcut exit din alte două businessuri, res­pec­tiv re­tai­lerul de ju­că­rii Noriel şi firma de închi­rieri de echipa­mente Industrial Access.