Bursele asiatice au avut vineri cea mai slabă şedinţă din ultimele şapte săpătmâni, iar perspectivele pentru acţiunile europene sunt sumbre

Autor: Ştefan Stan 04.11.2016

Scăderile pe burse s-au extins şi în şedinţa de tranzacţionare de vineri, în condiţiile în care petrolul a rămas aproape de minimul ultimei luni, iar investitorii au scăpat de activele riscante înainte de alegerile prezidenţiale din SUA, scrie Bloomberg.

Indicele MSCI Asia Pacific s-a îndreptat spre cea mai slabă închidere din ultimele şapte săptămâni, iar perspectivele pentru şedinţa europeană de tranzacţionare sunt sumbre, în condiţiile în care indicele S&P 500 din SUA înregistrează cea mai lungă scădere din 2008.

Indicele MSCI Asia Pacific a scăzut cu 1% în Londra, fiind cel puţin 2 acţiuni care au scăzut pentru fiecare care a crescut. Indicele Topix a scăzut cu 1,6% în condiţiile în care tranzacţionarea a fost reluată după vacanţa de joi.

Takata Corp a scăzut cel mai mult din luna mai, în condiţiile în care investitorii sunt îngrijoraţi că producătorul japonez de airbaguri ar putea cere protecţie împotriva falimentului în SUA. Mazda de asemenea a scăzut cel mai mult din iulie, după ce compania a redus estimările de profit cu 13%.

Indicele CSI 300 al bursei din Shanghai a scăzut cu 0,32%, în timp ce S&P/ ASX 200 al Australiei a scăzut cu 0,86%.