Un deputat britanic a demisionat, acuzând Guvernul May de tendinţe spre dreapta, în contextul Brexit

Autor: Mediafax 04.11.2016

Deputatul conservator Stephen Phillips a decis să demisioneze cu efect imediat pe fondul "diferenţelor politice ireconciliabile" cu Guvernul condus de Theresa May.

"În ultimele luni, pentru mine a devenit clar că diferenţele semnificative din ce în ce mai mari pe care le am cu Cabinetul guvernamental actual mă împiedică să reprezint adecvat oamenii care m-au votat", a argumentat Stephen Philips.

Nu există alte detalii despre circumstanţele deciziei, dar, acum câteva săptămâni, Stephen Phillips, avocat şi deputat conservator reprezentând circumscripţia Sleaford/North Hykeham (Lincolnshire), a criticat dur modul în care Theresa May gestionează ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană şi refuzul Guvernului de la Londra de a consulta Parlamentul.

Într-un articol publicat în octombrie în cotidianul The Guardian, Phillips, care în iunie a votat în favoarea ieşirii Marii Britanii din UE, a afirmat că Guvernul Theresa May tinde spre dreapta, în lipsa unei opoziţii puternice cu o doctrină politică de centru.

"Cea mai recentă specificitate a direcţiei politice a Guvernului este refuzul de a consulta Camera Comunelor pe tema liniei negocierilor Brexit", acuza deputatul conservator pe 11 octombrie.