BCR a ajuns la peste 12% cotă de piaţă pe creditarea nouă, după ce în nouă luni a dat împrumuturi noi de 6 mld. lei

Autor: Anelis Baciu 08.11.2016

„Pe partea pesoanelor fizice s-au înregistrat vânzări solide de credite negaran­tate şi garantate, datorită pro­gramului Prima casă. Creş­terea pe cor­porate este susţinută de un flux solid de afaceri de o calitate mai ridicată, în special pe categoriile de pro­duse precum descoperit de cont, capital de lucru şi finanţarea unor lanţuri de furnizori.“



BCR, cea mai mare bancă locală după active, a acordat în in­ter­valul ianuarie-sep­tem­­brie credite noi în va­loare de 6 miliarde de lei (1,3 mi­liarde de euro) persoanelor fizice şi companiilor, ajungând astfel la o cotă de piaţă de puţin peste 12% pe creditarea nouă.

Cea mai mare parte a finanţă­rilor, aproxi­ma­tiv două treimi, echi­valentul a 3,8 mi­liarde de lei, au fost acordate populaţiei, în timp ce com­paniile au primit credite de la BCR în valoare de 2,2 miliarde de lei, la fel ca anul trecut.

„În activitatea bancară dedica­tă pesoanelor fizice s-au înregistrat vânzări solide de credite negaran­tate şi garantate, în special datorită pro­gramului Prima casă, ca ur­mare a alocării unui plafon de garan­tare suplimentar, deja epui­zat în pre­zent. Pe de altă parte, creş­terea por­to­foliului de finanţări cor­porate este susţinută de un flux solid de afaceri de o calitate mai ridicată, în special pe categoriile de pro­duse precum descoperit de cont, capital de lucru şi finanţarea unor lanţuri de furnizori“, argu­mentează reprezentanţii BCR acti­vita­tea de creditare din primele nouă luni ale anului.