Turism Felix: Avem cel mai mare grad de ocupare din ’89 încoace, am atras şi străini după deschiderea aeroportului din Oradea

Autor: Mirabela Tiron 14.11.2016

Compania hotelieră Turism Felix (TUFE), controlată de SIF Transil­vania şi SIF Oltenia, care admi­nis­trea­ză mai multe hoteluri în staţiunea Băile Felix, lângă Oradea, a avut un grad mediu de ocupare de 70% în primele nouă luni din acest an la unităţile pe care le deţine, în creştere cu 5% faţă de perioada similară a anului anterior. 

„Avem cel mai mare grad mediu de ocupare din 1989 încoace, cererea cea mai mare pentru cazare vine de la turiştii români, dar de când s-a redeschis aeroportul din Oradea am început să avem turişti israelieni şi nemţi”, a declarat pentru ZF Cristian Tăutu, responsabil marketing al Turism Felix.

Aeroportul din Oradea, o poartă ce leagă vestul ţării de Europa, a trecut printr-un proces de modernizare, în urma unei investiţii de 20 de milioane de euro, bani alocaţi pentru extinderea pistei de aterizare-decolare dar şi pentru realizarea unei platforme de îm­barcare-debarcare. Din aprilie anul acesta, pe aeroportul Oradea au ate­rizat primele avioane de tip Boeing pline cu turişti din Tel Aviv, care au ajuns în România prin curse charter. Mai mult, acest aeroport a intrat şi pe harta de zboruri a companiilor low-cost Blue Air şi Ryanair.