Premierul francez, Manuel Valls: Europa ar putea eşua şi este în pericol să se destrame

Autor: Mediafax 17.11.2016

Uniunea Europeană riscă să se destrame dacă Franţa şi Germania, în mod particular, nu depun eforturi sporite pentru a stimula creşterea economică şi nu ţin cont de preocupările cetăţenilor, a declarat prim-ministrul francez Manuel Valls.

De asemenea, Franţa ar trebui să-şi continue reformele, inclusiv reducerea taxelor pentru societăţile comerciale, iar Germania trebuie să depună eforturi suplimentare în ceea ce priveşte investiţiile, a adăugat liderul francez, cu ocazia unui eveniment organizat de cotidianul german Sueddeutsche Zeitung.

Valls a subliniat că Franţa şi Germania trebuie să rămână puternice şi să ofere proiectelor europene o nouă fundaţie.

"Europa este în pericol să se destrame", a afirmat Valls, "aşa că Germania şi Franţa au o responsabilitate imensă".

În ceea ce priveşte negocierile cu Marea Britanie pe tema Brexit, oficialul francez a declarat că: "dacă vor putea să aibă toate avantajele Europei, dar fără inconvenientele asociate, atunci deschidem o fereastră pentru ca alţii să părăsească Uniunea Europeană".

Valls a mai spus că dezbaterile electorale din Franţa "ignoră pericolul reprezentat de extrema-dreaptă", adăugând că: "suntem în faţa unui moment istoric (...) periculos pentru lume, periculos pentru Europa şi periculos pentru Franţa".