Visul miliardarului care a revoluţionat industria auto s-a împlinit: Acţionarii Tesla aprobă preluarea SolarCity, în valoare de 2,6 miliarde de dolari

Autor: Mediafax 18.11.2016

O parte din investitori s-au opus achiziţionării firmei de panouri solare, susţind că implică un conflict de interese, având în vedere că Musk este prinicipalul investitor al SolarCity.

Reprezentanţii Tesla au declarat că planul a fost aprobat de 85% din acţionarii care nu sunt afiliaţi cu afacerea din domeniul energiei.

La începutul lunii noiembrie, Elon Musk le-a propus investitorilor că cumpere SolarCity, susţinând că ar putea adăuga un miliard de dolari la veniturile Tesla în 2017. Acesta a argumentat că cele două firme vor evolua în direcţia accelerării tranziţiei mondiale către energia sustenabilă.

De la începutul anului 2016, cotaţiile acţiunilor Tesla au scăzut cu 20%.

În prezent, există îngrijorări în legătură cu eliminarea subvenţiilor guvernamentale pentru vehiculele electrice odată venirea cu administraţiei Donald Trump, subvenţii care le-au permis firmelor să intre în competiţie la nivel de preţ faţă de maşinile diesel şi cele pe benzină.