Tranzacţia anului: MedLife a anunţat oficial că vine pe bursă prin vânzarea de către fondurile de investiţii a acţiunilor deţinute. Este cea mai mare listare din acest an

Autor: Liviu Popescu 22.11.2016

MedLife, cel mai mare jucător de pe piaţa serviciilor medicale private, a anunţat că va vinde pe Bursă un pachet de până la 44% din acţiunile companiei, reprezentând participaţiile deţinute de acţionarii minoritari ai companiei, fondurile de investiţii V4C şi IFC. Fondul de private equity V4C va vinde intreaga sa participaţie de 36,25%, în timp ce IFC va realiza un exit parţial a deţinerii sale curente de 12,75% în MedLife. 

Ca urmare a ofertei, familia Marcu va continua să deţină 51% din capitalul social al MedLife şi IFC va deţine cel puţin 5%. Free float-ul este de aşteptat să fie de până la 44%.

„Prin intermediul  acestei oferte, investitorii vor avea acces la o oportunitate unică de a investi în liderul  pieţei private de sănătate din România şi unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private din Europa Centrală şi de Est, pentru a obţine expunerea la piaţa cu cea mai mare rată de creştere a serviciilor medicale private în ECE şi să facă parte dintr-o călătorie uimitoare, care a început acum 20 de  ani şi este departe de a fi finalizată”, a spus Mihai Marcu, preşedintele Consiliului de Administraţie al MedLife.