Acţiunile asiatice au crescut în şedinţa de miercuri, după ce ieri bursele din SUA au ajuns la noi maxime record

Autor: Ştefan Stan 23.11.2016

Indicii burselor europene au crescut, alături de acţiunile asiatice pe fondul optimismului că economia mondială este destul de puternică pentru a rezista unei eventuale majorări a dobânzii din SUA. Petrolul Brent s-a tranzacţionat aproape de 49 de dolari barilul după ce OPEC a reiterate decizia de a tăia din producţie, scrie Bloomberg.

Acţiunile globale se îndreată spre a treia zi consecutive de câştiguri, după ce bursele din SUA au avansat la maxime record marţi.

Futures pentru Euro Stoxx 50 au crescut cu 0,3% în Londra. Ministrul Finanţelor din Marea Britanie, Philip Hammond, va trasa o serie de măsuri pentru ajutorarea ”clasei muncitoare” şi va sublinia azi că o economie stabilă, cu disciplină fiscală şi productivitate mai bună sunt cele mai bune căi pentru a creşte standardele de viaţă.

Indicele MSCI Asia Pacific fără Japonia a crescut cu 0,6%, construind pe avansul câştigat în ultima sesiune de tranzacţionare. Marţi, bursele asiatice au urcat cu 1,1%. Indicele bursier Australian S&P/ASX 200 a urcat cu 1,3%, în timp ce indicele Hang Seng al bursei din Hong Kong a crescut cu 0,4%.

În Singapore, bursa a urcat cu 0,3%.