Capitala are 18.000 de locuri de cazare în 114 hoteluri. Doar 11 unităţi sunt de cinci stele

Autor: Mirabela Tiron 24.11.2016

Capitala, polul turismului de business din ţară, are 18.564 de locuri de cazare în 114 hoteluri, adică aproape 10% din capacitatea totală de cazare a ţării în hoteluri, potri­vit unei analize a ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

Deşi numărul de hote­luri din Capitală s-a dublat anul trecut fa­ţă de anul 2005, când func­ţionau 54 de hote­luri, cu o capacitate de ca­zare de 9.200 de lo­curi, piaţa hotelieră din Bucureşti mai are ne­voie de noi investiţii.

„Mai este loc de dezvoltare de noi ho­te­luri în Bucureşti, sunt încă zone neacoperite, pre­cum partea de nord, Pipera, unde s-a dez­vol­tat un pol de busi­ness, dar care nu este sus­ţinut şi de facilităţi de cazare. Dacă s-ar dezvolta acolo un hotel ar fi foarte bine“, este de părere Lucian Mari­nescu, consultant hotelier în cadrul companiei Trend Hospitality.

Capitala nu a reuşit însă să atragă până acum branduri de lux precum Ritz Carlton, brand al lanţului hotelier Marriott, sau Four Seasons, prezente în Budapesta sau Varşovia, hoteluri unde o noapte de cazare începe de la 1.200 de lei.