România, contribuţie pozitivă la rezultatele E.ON. Nemţii sunt afectaţi totuşi de ieşirea din energia nucleară

Autor: Roxana Petrescu 25.11.2016
Operaţiunile din România ale nemţilor de la E.ON, singurul jucător care are o prezenţă solidă atât în domeniul furnizării de energie electrică, cât şi în cel al gazelor naturale, au avut o contribuţie pozitivă la EBIT-ul raportat la nivel de grup (profit înainte de dobânzi şi impozite – n. red.) în primele nouă luni ale anului. Totuşi rezultatul final a fost afectat de preţul mai mic al energiei, dar şi de politica Germaniei de a renunţa la energia nucleară, lucru care şi-a pus amprenta şi asupra E.ON.

„Principalul efect pozitiv pe partea operaţională a fost creşterea câştigurilor din zona denumită Soluţii pentru Clienţi din Marea Britanie, România, Sue­dia şi Ungaria, dar şi faptul că proiectele eo­liene offshore Am­rum­bank West şi Humber Gate­way au fost complet operaţionale în perioada analizată (primele nouă luni ale anului – n. red.)”, se arată în raportul publicat la nivel de grup în care este analizată performanţa financiară a E.ON din primele nouă luni ale anului faţă de perioada similară a anului trecut.

Departamentul de Soluţii pentru Clienţi este de fapt partea de furnizare a energiei, gazelor sau a energiei termice către consumatorii din Europa ai E.ON, servicii care sunt completate cu soluţii de eficienţă energetică.