Studiu: Cea mai mare provocare pentru departamentele IT în următorii trei ani va fi securitatea

Autor: Roxana Rosu 05.12.2016

Cea mai mare provocare pentru departamentele IT ale companiilor în următorii trei ani o reprezintă securitatea, în timp ce 50% dintre profesioniştii din domeniu se aşteaptă la un impact masiv al digitalizării asupra companiilor din care provin, până în 2019, relevă studiul Cisco Connect Digitalization Survey.

Astfel, 66% dintre respondenţi indică securitatea şi managementul riscului ca fiind în top pe agendele departamentelor de IT, urmate de creşterea rapidă a traficului (40% dintre respondenţi), digitalizare şi cloud computing, indicate fiecare de un procent de 34% dintre respondenţi. O treime dintre cei chestionaţi au semnalat nevoia reducerii costurilor ca unul dintre principalii factori care vor afecta deparatmentul IT.  

Conform studiului, 87% dintre respondenţi se declară foarte preocupaţi de securitatea IT a companiei în care lucrează şi 12% relativ preocupaţi. În prezent, companiile, indiferent de dimensiunea lor, sunt constant expuse riscului unui atac cibernetic şi principala provocare pentru ele este de a identifica rapid, de a izola şi de a diminua efectele atacului. Cu toate acestea, doar 14% dintre cei chestionaţi indică securitatea ca fiind un obstacol în calea digitalizării companiei din care provin.