SUA, Marea Britanie şi Franţa ajută "teroriştii" din Siria care au comis un atac antirus, acuză Moscova

Autor: Mihai Draghici 05.12.2016

În afară de rebeli, "sunt vinovaţi şi cei care îi instigă, cei care au creat aceste bestii umane şi le-au numit «opoziţie» pentru a scăpa ei de povară", a acuzat Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

"Da, susţinătorii teroriştilor din SUA, Marea Britanie şi Franţa, precum şi alte ţări care îi ajută sunt vinovaţi", a subliniat Konaşenkov, citat de site-ul agenţiei Tass.

Doi medici militari ruşi au fost ucişi, iar altul a fost rănit într-un atac cu obuze lansat luni de opoziţia siriană asupra unui spital din oraşul Alep, a anunţat Ministerul rus al Apărării. "Luni în jurul prânzului, Centrul medical al armatei ruse din Alep a fost vizat de atacuri cu obuze. O femeie medic militar a fost ucisă. Alţi doi medici ruşi au fost răniţi", a transmis Ministerul rus al Apărării. Ulterior, un medic care era rănit a decedat la spital.

Rusia a trimis efective militare în Siria pentru a susţine Administraţia Bashar al-Assad. "Nu există dubii, atacul a fost comis de combatanţi ai opoziţiei, iar locul exact al spitalului era cunoscut", a precizat Ministerul rus al Apărării.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 270.000 de morţi.