Un mic producător de cosmetice vrea să construiască o hală de producţie de 100.000 euro din fonduri europene

Autor: Roana Rotaru 06.12.2016
Milena Tudor (50 ani), o fostă econo­mistă din Bucureşti, a renunţat la cariera ei acum patru ani pentru a-şi înfiinţa o afacere din fabricarea pro­duselor cosmetice, un start-up care i-a adus vânzări totale de 23.000 de euro anul trecut, de care se ocupă împreună cu fiul său, Eduard Constantinescu (29 ani), fost balerin de profesie.

Compania Miledy Naturals a fost înfiinţată în anul 2011 cu o investiţie iniţială de 10.000 de euro, din care 5.000 de euro fonduri europene, restul fiind capital privat, provenit din economiile lui Eduard Constantinescu care a muncit timp de cinci ani în SUA.

„Abia în martie 2012 am intrat cu produsele noastre pe piaţă pentru că a trebuit să obţinem multe avize, aprobări, fiecare produs având propriul dosar cosmetic. Vânzările companiei au crescut de la an la an, iar anul acesta mizăm pe o creştere a cifrei de afaceri de 15-20% faţă de anul precedent. Strategia noastră de piaţă a fost să scoatem produse de calitate la preţuri mici, ca să acoperim cât mai mult din piaţă. Nu am vrut să ne adresăm doar unui public cu venituri mari“, a declarat pentru ZF Milena Tudor, acţionar al companiei Miledy Naturals.