ZF Live. Alexandru Pintilie, fondator rca-ieftin.ro: Înainte de a plafona tarifele la RCA, trebuia tratate cauzele creşterilor de preţ: infrastructura deficitară şi indisciplina şoferilor

Autor: Bianca Dorobanţu 12.12.2016
Limitarea tarifelor şi stabilirea unui preţ de re­fe­rinţă pentru poliţa auto obligatorie (RCA) pen­tru o perioadă de şase luni este o mă­sură „fără logică economică“, care nu ar trebui  imple­men­tată într-o pia­ţă liberă, este de părere Alexandru Pin­tilie, fondatorul portalului rca-ieftin.ro. Tot­odată, el afirmă că înainte de a recurge la o astfel de măsură, auto­rită­ţile ar fi trebuit să identifice cauzele care au stat la baza creşterilor de pri­me, acestea fiind în opinia sa infrastructura defi­ci­ta­ră din România şi indisciplina şoferilor din trafic.
 
„Acum, că e campanie electorală, ne bucurăm de tarife mai mici. Prima medie la RCA a scăzut de la 488 lei de la 416 lei în prezent. Întrebarea este: ce se va întâmpla după aceste şase luni, când Allianz şi Generali vând la acelaşi tarif precum Euro­ins sau City? Pentru mulţi clienţi sunt ace­leaşi tarife, adică cele maximale pe care le-a impus gu­vernul“, a declarat Pintilie în cadrul emisiunii ZF Live.