Şapte din zece pahare cu whisky sunt umplute de cinci branduri. Liderul este de neclintit

Autor: Mădălina Dediu Panaete 10.12.2016

Whisky-ul este a cincea cea mai vândută categorie de băuturi spirtoase în volum din România, preferatele românilor fiind vodca şi rachiul.



Cinci branduri de whisky au vândut anul trecut 2,7 mi­lioa­ne de litri, adică 67% din consumul din această tărie de pe plan local, arată o analiză a ZF pe baza datelor com­paniei de cercetare The IWSR. Liderul pie­ţei a fost anul trecut Jack Daniel’s, produs de Brown Forman şi importat de compania românească BDG Im­port, fiind urmat îndeaproape de J&B, brand adus pe plan local de PPD Ro­mâ­nia, filiala grupului cipriot Photos Photiades Distributors.

Jack Daniel’s a vândut anul trecut 747.000 de litri pe piaţa locală, echiva­lentul a peste un milion de sticle de 0,7 de litri, conform calculelor ZF. Astfel, brandul a avut o cotă de piaţă de 18%. Pe de altă parte, J&B a avut vânzări de peste 733.000 de litri, fiind foarte aproa­pe de liderul pieţei. De altfel, începând cu anul 2013 J&B a început să se apro­pie vertiginos de lider, însă Jack Da­niel’s s-a menţinut pe primul loc.

Podiumul în topul celor mai vân­dute branduri de whisky este com­pletat de Ballantine’s, brand al grupului francez Pernod Ricard. Ballantine’s a vândut anul trecut 660.000 de litri, conform datelor The IWSR.