Topul companiilor de leasing la finalul lunii septembrie. UniCredit rămâne liderul pieţei de leasing, dar competiţia devine mai puternică

Autor: Anelis Baciu 12.12.2016

Competiţia în piaţa de leasing a revenit puternic odată cu reluarea creşterii finanţărilor, prioritară pentru companii fiind acum întărirea portofoliului.

Cu exepţia UniCredit Leasing, care are o poziţie confortabilă, fiind de departe liderul pieţei, toate companiile îşi văd ameninţate locurile în clasament. UniCredit nu are încă de ce cine să se tea­mă, în condi­ţi­ile în care valoarea bunurilor finanţate (care include şi avansul clientului) în inter­va­lul ianuarie-sep­tembrie al acestui an s-au situat la apro­ximativ 280 mil. euro, potrivit estimărilor ZF, cu circa 130 mil. euro peste următorul clasat BCR Leasing.

Divizia de leasing a BCR a urmat o strategie agresivă în ultimii doi ani şi a reuşit să urce de pe locul şapte în cla­sa­ment până pe locul doi, iar cel mai probabil ambiţiile BCR Leasing nu se opresc aici.

În primele nouă luni din acest an valoa­rea bu­nu­ri­lor finanţate de BCR Lea­sing a ajuns la 151 mil. eu­ro, aproape cât nivelul ra­por­tat pe tot anul 2015. Avansul BCR Leasing a fost determinat de decizia de activarea a distribuţiei prin intermediul agenţi­ilor bancare. Aproximativ do­uă treimi din vânzările BCR Leasing vin prin bancă.