ZF Live. Daniel Băluţă, primarul sectorului 4: Vom investi 5 milioane de euro în modernizarea Pieţei Sudului şi 3 milioane de euro pentru construirea unei policlinici sociale în sectorul 4

Autor: Bianca Dorobanţu 14.12.2016

„Piaţa Sudului reprezintă un bazar în care nu găsim nici măcar un loc de parcare, ne interesează ca aspectul să fie schimbat. Vom face o parcare supraetajată, vom avea două spaţii pentru parcări, cu 500-600 de locuri“.



Obiectivele principale de investiţii pentru 2017 ale Primăriei Sectorului 4 vor fi modernizarea Pieţei Sudului, cu o su­mă de aproape 5 mil. euro şi construirea unei policlinici sociale, alături de o creşă şi o grădiniţă, cu 3 mil. euro, a spus Da­niel Băluţă, primarul sectorului 4, din partea PSD in­vi­tat la ZF Live.

„Împreună cu Avangarde am făcut o cercetare de piaţă şi am vrut să văd ce priorităţi au cetăţenii. Am identificat punctele pe care aceştia le consideră urgente şi le-am transformat în obiective de investiţii pentru 2017, şi anume: o zonă extrem de impor­tantă o reprezintă Piaţa Sudului, care are aspectul unui bazar în acest mo­ment, nevoia este de a o moderniza, de a o extinde. De ase­me­nea, 85% din ce­tăţenii sectorului 4 au nevoie de o instituţie medicală.“

Policlinica so­cială va avea două facilităţi, o zonă de recuperare şi un centru de excelenţă pentru copiii cu autism, investiţie care se va ridica la 3 mil. euro.

Pe lângă policlinică, în acelaşi complex vor mai fi construite şi o creşă şi o grădiniţă, iar  lucrările vor fi demarate în 2018.

Oamenii fără venituri din sectorul 4 vor beneficia gratuit de serviciile medicale, în baza unui parteneriat public-privat cu o entitate privată, mai spune Băluţă.

„Policlinica socială este pentru cei care nu-şi permit să aibă acces la servicii me­dicale de calitate. Ne do­rim un parteneriat public-privat cu o entitate ce se va înscrie în această procedură, astfel încât costurile de ope­rare să fie su­portate de acest parte­neriat. Noi să construim clădirea respectivă, dotarea şi administrarea să îi revină partenerului nostru, un nu­măr de asiguraţi să poată beneficia de tratamente gratuite, stomatologice, de cardiologie, oftalmologie. (...) În locul unei redevenţe, să primim o cantitate de servicii medicale gratuite.”