Cine este Mounir Halawani, libanezul care a vândut Morăriţa către Dr. Oetker

Autor: Mădălina Dediu Panaete 15.12.2016
Mounir Halawani, care a vândut recent brandul de patiserie congelată Morăriţa către Dr. Oetker, este unul dintre cei mai discreţi oameni de afaceri de pe plan local.
 
El a venit să facă afaceri în România încă din anii ’70, când România se număra printre cele mai mari pieţe exportatoare de produse de origine animală. În prezent, el are, împreună cu familia sa, businessuri în special în industria alimentară, conform celor mai recente date. Cea mai cunoscută afacere a sa este furnizorul de legume congelate Frigorifer Tulcea, pe care l-a răscumpărat în acest an de la Smithfield, cel mai mare jucător de pe piaţa de carne de porc din România. 
 
Grupul Smithfield a intrat în acţionariatul companiei în urmă cu aproximativ zece ani, tranzacţia ridicându-se la câteva zeci de milioane de euro având în vedere că a venit la pachet cu o altă firmă, Agroalim Distribution.  La momentul vânzării către Smithfield, Frigorifer Tulcea era cel mai mare depozit frigorific din ţară. Compania are în portofoliu produse precum Casa Ţărănească şi Edna.