Ralph Hamers, CEO al ING Group: Preferinţa noastră este pentru creşterea organică. Creştem rapid

Autor: Claudia Medrega 15.12.2016

Grupul olandez ING, care deţine o bancă de top zece în sistemul bancar ro­mânesc, se va concentra pe dez­voltarea organică, inclusiv pe piaţa românească, având în vedere creşterea rapidă înregistrată până acum mizând pe această strategie, după cum spune Ralph Hamers, CEO al ING Group.

 „Preferinţa este pentru creşterea organică, pentru că am arătat că putem. Creştem atât de rapid deja, încât nu avem nevoie de creştere «anorganică». Creştem organic pentru că suntem «disruptivi» în multe dintre pieţele în care suntem prezenţi“, a declarat  ieri Hamers, care a inclus România pe lista ţărilor pe care le-a vizitat în ultima perioadă, printre care se mai regăsesc SUA, Germania, Belgia, Coreea sau Singapore.

Ralph Hamers, 47 de ani, este cel mai important CEO care a condus operaţiuni în România (între 1999 şi 2002) şi apoi a ajuns în cea mai înaltă poziţie de top dintr-o companie globală, preluând în 2014 conducerea grupului financiar olandez ING. El ajunsese la conducerea sucursalei din România a băncii olandeze când avea 30 de ani şi ştie piaţa românească foarte bine.