Liviu Dragnea, PSD, face precizări în legătură cu reducea TVA: Vom reduce TVA la 19% din 2017 şi la 18% din 2018; el a lăsat să se înţeleagă că şi euro acciza şi taxa pe stâlp vor fi anulate din 2017

Ziarul Financiar 15.12.2016

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a făcut noi precizări legate de reducerea TVA la insistenţele jurnaliştilor: TVA se va reduce la 19% din 2017 şi la 18% din 2018. De asemenea, el a lăsat să se înţeleagă că euro acciza şi taxa pe stâlp vor fi scoase din 2017.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a precizat, joi, că viitorul Executiv PSD-ALDE va fi monitorizat permanent de o „echipă de specialişti”, membri PSD, care va putea face inclusiv propuneri pentru îmbunătăţirea activităţii guvernamentale.  „În ceea ce priveşte monitorizarea activităţii guvernamentale – programul de guvernare a fost votat politic şi prezentat de PSD.

Guvernul va fi monitorizat permanent de un grup specialişti, l-am stabilit deja la nivelul partidului, care va urmări realizarea angajamentelor la termenele şi condiţiile prevăzute în programul de guvernare”, a spus Dragnea.  El a arătat că această „echipă de monitorizare” va face lunar rapoarte de eficienţă privind actul de guvernare, cu propuneri de îmbunătăţire a activităţii Executivului.  

Întrebat dacă această comisie va fi la PSD şi care va fi responsabilitatea Guvernului în acest caz, Dragnea a răspuns: „Dar unde să fie? Oamenii au pus ştampila pe PSD. Responsabilitatea e a preşedintelui partidului şi a partidului. Decizia executivă va fi la Guvern, din punct de vedere politic”, a spus Dragnea, care a admis că specialiştii din cadrul comisiei vor fi membri PSD.