Vola.ro: 70% dintre biletele de avion pentru luna decembrie au ca destinaţie finală Bucureştiul

Autor: Roxana Rosu 16.12.2016

Luna decembrie este cea mai aglomerată lună din an pentru zborurile spre şi dinspre România, numărul de bilete vândute fiind cu 40% peste nivelul din restul anului, în condiţiile în care românii pleacă în vacanţe în afară ţării sau călătoresc din oraşele în care lucrează spre Bucureşti.

Aproximativ 70% dintre biletele de avion pentru luna decembrie, sunt bilete de inbound, care au ca destinaţie finală Bucureştiul, arată statisticile Vola.ro

Cei mai mulţi români care locuiesc în străinătate aleg să revină în ţară în perioada sărbătorilor de iarnă, iar 45% dintre zborurile inbound pentru luna decembrie sunt rezervate în avans în septembrie sau octombrie, iar circa 30% sunt rezervate last-minute, la începutul lunii decembrie. 

 Decembrie este şi luna în care românii plătesc cele mai multe taxe de surplus de bagaj sau bagaje de cală suplimentare. 80% dintre biletele de avion vândute  pentru luna decembrie, includ cel puţin un bagaj de cală. În restul anului acest procent scade la aproximativ 40%.