Retailerul de încălţăminte Benvenuti vrea o creştere de 10% a afacerilor în 2017

Autor: Laurentiu Cotu 19.12.2016

Dan Pavel, proprietar: Pentru anul viitor avem în plan proiecte de renovări şi extinderi ale unor magazine existente, dar şi deschiderea unor noi unităţi

Retailerul de încălţăminte Benvenuti, controlat de antreprenorul local Dan Pavel, mizează în 2017 pe o creştere de 10% a afacerilor, pe fondul unei stabilităţi a pieţei de profil şi deschiderii unor noi magazine. Benvenuti estimează că va încheia anul în curs cu o cifră de afaceri de 100 mil. lei (22,3 mil. euro), în creştere cu 17% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor şi a celor transmise de companie. Benvenuti face parte din cei mai importanţi retaileri de încălţăminte din România, alături de Deichmann, CCC şi Otter.

„Activăm pe o piaţă stabilă şi concurenţială, care credem că se va menţine şi în 2017. Pentru anul viitor avem în plan proiecte de renovări şi extinderi ale unor magazine existente, dar şi deschiderea unor noi unităţi“, a declarat pentru ZF Transilvania Dan Pavel, proprietarul Benvenuti.

În prezent, retai­lerul de încălţăminte deţine 47 de magazine Benvenuti şi două uni­tăţi Enzo Bertini. În acest an au fost des­chi­se do­uă magazine Ben­ve­­nu­ti, unu în ParkLake Bucureşti şi unu la Piatra-Neamţ, cu in­ves­tiţii de 150.000 de euro pentru fiecare unitate. Tot în acest an, com­pa­nia a investit în extin­de­rea unor maga­zi­ne exis­tente, dar şi în renovarea celor două unităţi Enzo Bertini.