Eurohold a vândut bonduri de 40 mil. euro şi majorează capitalul social al Euroins cu 100 mil. lei

Autor: Sorin Pâslaru 19.12.2016

Grupul bulgar Eurohold, ac­ţio­narul companiei de asigurări Euro­ins, a anunţat emiterea unei tranşe de bonduri de 40 mil. euro, cu maturitatea pe cinci ani, pe bursa irlandeză, din care va folosi 22 mil. euro (100 mil. lei) pentru ma­jorarea capitalului sucursalei Euroins din România.

„Banii vor intra săptămâna viitoare în conturile Euroins Ro­mâ­nia. Vom ma­jo­ra capi­ta­lul social până la 450 mil. lei, ast­fel încât vom înde­plini toate con­diţiile cerute de Auto­ritatea de Su­pra­ve­ghe­re Finan­cia­ră.  Aşteptăm ri­di­carea supra­ve­ghe­rii spe­cia­le. Vom de­veni una dintre cele mai bine capi­ta­lizate com­panii din piaţă“, a spus pentru ZF Assen Christov, pre­şedintele Eurohold.

Obligaţiunile emise - Euro Medium Term Note (EMTN), adică bonduri pe ter­men mediu în euro -, au o rată a cuponului de 8% şi au fost puse pe piaţă de Nomura International, Euro-Finance (societatea de bro­keraj a grupului Eurohold) şi com­pania de consultanţă finan­ciară Balkan Advisory Company IP EAD (BAC Securities).