Naspers a vândut siteul Compari.ro grupului ceh Rockaway

Autor: Roxana Rosu 20.12.2016

Grupul Rockaway cu sediul in Praga, cu sprijinul financiar oferit de PPF Group, a cumparat site-urile de comparare Compari.ro, Arukereso.hu si Pazaruvaj.com de la grupul sud-african Naspers.

Prin aceasta achizitie, Rockaway isi intareste prezenta pe piata de e-commerce din Europa de Est, demonstrand totodata interesul pentru segmentul comparatoarelor.

,,Aceasta tranzactie este importanta din mai multe puncte de vedere, intrucat prin achizitionarea site-urilor Compari.ro, Arukereso.hu si Pazaruvaj.com am facut demersuri pentru atingerea pozitiei de lider de piata. Grupul Rockaway detine comparatoare pe piete in plina expansiune, astfel incat si pe viitor schimburile de experiente si sharingul de informatii vor facilita atat cresterea cat si experienta pozitiva a utilizatorilor.” a declarat Jakub Havrlant, directorul general al Grupului Rockaway.

Site-ul de comparare Heureka, de asemenea detinut de Grupul Rockaway, este lider pe piata ceha si slovaca. Prin achizitionarea site-ului român, Compari.ro, a celui maghiar,  Arukereso.hu, si a celui bulgar, Pazaruvaj.com, grupul Rockaway deţine inca trei portaluri, fiecare lider de piata in tarile lor.

Compari.ro, comparatorul lider de piata din Romania, este si un ghid online de shopping, lansat în 2005. In prezent, vizitatorii site-ului pot conspecta ofertele a aproape 1000 de magazine online si pot cauta printre peste 4,5 milione de produse.

,,Scopul site-ului Compari.ro este de a-si intari pozitia de lider de piata si de a facilita dezvoltarea comertului electronic din Romania. Prin dezvoltarea continua, dorim sa sporim calitatea serviciilor furnizate atat magazinelor online partenere, cat si userilor.” a declarat Rácz Csaba, directorul general Compari.ro.

Naspers mai controlează în România siteurile eMag, Olx, Autovit, Storia.ro. 

Rochkaway Capital este controlat de Jakub Havrlant.