Prime Transaction: Prebet şi Electroargeş, doi emitenţi mici, în topul dividendelor potenţiale pentru profitul din 2016

Autor: Liviu Popescu 21.12.2016
Randamentele dividendelor distri­buite de emitenţii de la BVB din profiturile pe anul 2016 ar putea scădea în 2017 comparativ cu anul pre­cedent, în principal din cauza rezul­tatelor financiare mai slabe, scriu analiştii de la Prime Transaction într-un raport de analiză.

„Chiar şi aşa, vorbim în conti­nuare de cifre cu mult peste cele care pot fi obţinute din păstrarea banilor la bancă. În topul celor mai mari divi­dende potenţiale conduc doi emitenţi mai mici, Electroargeş şi Prebet, primul emitent listat la categoria Premium a BVB fiind Conpet, cu un randament estimat la circa 10% raportat la preţul acţiunii din data de 15 decembrie 2016“, se arată în rapor­tul Prime Transaction. Spre compa­raţie, dobânda medie plătită de ban­cheri la un depozit nou în lei a intrat sub pragul de 1% pe an.

Dintre companiile mari, mai iese în evidenţă Romgaz, cu un randa­ment de peste 8%, datorat în mare măsură scăderii preţului de piaţă în acest an. În analiza Prime Transac­tion nu a fost inclusă Banca Transil­vania deoarece analiştii se aşteaptă să revină la strategia clasică de a dis­tribui doar acţiuni gratuite şi nu di­vidende.