VIDEO ZF Live. Cosmin Mălureanu, Ascendia: Ne uităm la achiziţia unor companii care să completeze liniile noastre de business

Autor: Simona Tatu 06.01.2017

Listarea la bursă poate costa o companie circa 20.000 de euro.



Cosmin Mălureanu, acţionarul ma­jo­ritar al companiei de soft­ware educa­ţional Ascendia (ASC), spune că procesul de lis­tare la bursă poate costa o com­pa­nie în jur de 20.000 de euro, sumă care implică brokerii, asis­ten­ţa şi celelalte proceduri.

Totodată el adaugă că Ascendia se confruntă cu lipsa personalului din cauză că nevoia pieţei este mult mai mare decât ceea ce pro­duc universi­tăţile.

„În prezent suntem 30 de an­ga­jaţi şi am scos patru posturi la bătaie, iar în anul 2017 ne dorim să ajungem la 40“, a spus Mălu­reanu, care con­tro­lează 61,6% din com­pa­nia cu 18,5 mil. lei ca­pita­lizare. As­cendia este una din cele două com­panii (alături de MedLife) lis­tate în 2016 la BVB.

„Ne dorim să trecem pe piaţa prin­cipală, un upgrade de la AeRo (sistemul alternativ de tran­zac­ţio­nare pe care este listată As­cendia - n. red.), acest lucru se va întâm­pla în funcţie de cum ne vom atinge targeturile, dacă va fi nevoie de capital la un moment dat“, a spus el la emisiunea de bu­siness ZF Live.

Ascendia s-a listat la bursa de la Bucureşti în iulie 2016 pe piaţa AeRO, fiind prima companie de e-lear­ning (soft­ware educaţional) din România care face acest pas.