Dragnea atacă serviciile secrete: ce au păzit când România a pierdut miliarde de euro în guvernarea Cioloş?

Ziarul Financiar 22.12.2016

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat astăzi că nu înţelege informaţiile care circulă legate de îngrijorarea cu privire la riscul de securitate pe care l-ar presupune numirea lui Sevil Shhaideh în funcţia de premier, al cărei soţ provine din Siria.

Sevil Shhaideh a fost deja ministru, atunci nu au avut o problemă serviciile cu soţul său? Mai bine s-ar fi ocupat să arate cum România a pierdut miliarde de euro în guvernarea Cioloş. Serviciile ce au păzit în această perioadă?”, a spus Dragnea, destul de iritat la întrebările jurnaliştilor privind situaţia soţului lui Sevil Shhaideh.

Sevil Shhaideh s-a căsătorit în 2011 cu Akram Shhaideh, un sirian care a lucrat 20 de ani pentru Ministerul Agriculturii din Siria. După ce s-a mutat în România, el a ocupat funcţia de consilier în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Dragnea a mai spus că este dezamăgit de decizia preşedintelui de a amâna numirea premierului. El a precizat că în aceste momente Sevil Shhaideh lucrează la proiectul de buget pentru 2017, împreună cu alţi specialişti ai PSD şi că i s-ar părea să fie o întâlnire între Sevil Shhaideh şi preşedinte.

”Ce pot eu să fac dacă preşedintele amână? Poate să amâne chiar şi după 1 ianuarie, nu ştiu ce are de gând, dar noi am vrea să trecem la treabă şi să facem bugetul. Nu vom nominaliza niciun ministru până nu vom avea răspunsul preşedintelui”.