Cel mai mare fond de investiţii din lume vrea să înlocuiască oamenii cu roboţi şi să controleze ficare aspect al vieţii angajaţilor

Autor: Ştefan Stan 23.12.2016

Inginerii de software de la Bridgewater, cel mai mare fond de investiţii din lume, au lucrat în secret la un proiect finanţat de fondatorul Ray Dalio, numit ”Cartea Viitorului”, scrie WSJ.

Scopul este dezvoltarea unei tehnologii care ar automatiza cea mai mare parte din managementul firmei. Aceasta ar reprezenta apogeul muncii lui Dalio de a construi Bridgewater într-un altar de deschidere radicală şi un loc care să reziste fără el.

La Bridgewater, cele mai multe şedinţe sunt înregistrate, angajaţii trebuie să se critice unul pe celălalt constant, oamenii sunt puşi în faţa slăbiciunilor lor constant, iar performanţa personalului este pusă mereu sub analiză.

Noua tehnologie ar asigura că metodele neortodoxe de management vor continua într-o eră a software-ului. Ar putea să coordoneze cu precizie de GPS fiecare aspect al vieţii angajaţilor.

Sistemul rămâne încă în curs de dezvoltare, iar detaliile exacte ale operaţiunii sunt încă în dezbatere înăuntrul firmei. Unul dintre angajaţi a descris proiectul drept ”tentativa de a muta creierul lui Ray într-un computer”.

Bridgewater gestionează active de 160 de miliarde de dolari, fiind cel mai mare fond de investiţii.