Parisul vrea să ”fure” crema bankingului din Londra după Brexit şi ar putea convinge 20.000 de finanţişti să abandoneze centrul financiar al Europei

Autor: Ştefan Stan 03.01.2017

Parisul ar putea ademeni până la 20.000 de economişti şi finanţişti industria financiară din Marea Britanie, odată cu potenţialul exod care ar putea porni în săptămânile de după declanşarea articolului 50 de ieşire din UE, potrivit Europlace, un grup francez de lobby, citat de Bloomberg.

Parisul îşi va prezenta oportunităţile într-o serie de întâlniri în februarie, menite să îi convingă pe executivii din Londra că poate rivaliza cu oraşe precum Frankfurt pentru achiziţia de talent.

Europlace va arăta cum déjà lucrează 180.000 de persoane în finanţe în Paris, care este şi ”casa” celei mai mari burse regionale de obligaţiuni şi are a doua cea mai mare plajă de manageri de active.  

Cursa continentală de a profita de pe urma Brexitului începe să se încingă în condiţiile în care premierul Theresay May plănuieşte să înceapă negocierile până la finalul lunii martie. Şefii globali ai băncilor au avertizat-o pe May ca ar putea curând începe să plece din Marea Britanie oriunde în altă parte în UE, dacă nu le poate proteja accesul facil la piaţa comună.

”Simţim că deciziile se vor lua în primul semestru al acestui an. Vedem că instituţiile îşi accelerează procesele”, a spus Arnaud de Bresson, directorul general al Europlace.