Şeful Bursei de la Bucureşti: Ne aşteptăm să vedem o listare a unei companii private în primul trimestru

Ziarul Financiar 06.01.2017

Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti, se aşteaptă ca până la finele lunii martie să aibă loc încă o listare a unei companii private după ce MedLife a făcut acest pas pe ultima sută de metri din 2016, cu un prospect publicat cu doar o zi înainte de începerea ofertei din 7 decembrie.

Şeful bursei susţine că discută cu mai mulţi antreprenori pentru listarea la bursă, iar că în ultimii doi ani a purtat discuţii avansate cu 80 de companii, fără a lua în calcul întâlnirile de conjunctură sau cele în urma cărora a ajuns la concluzia că nu sunt potrivite pentru listare.

„Un procent de 90% din aceste 80 de companii sunt firme din România, iar unele dintre ele au acţionari străini importanţi. Restul de 10% îl reprezintă companiile din Bulgaria, Polonia sau Serbia“, a spus Sobolewski, 51 de ani, pentru ZF.

În 2015 însă la Bucureşti s-au listat doar trei companii private -Delivery Solutions (februarie), Bittnet Systems (aprilie), Life is Hard (decembrie)-, iar în 2016 pe bursă au venit Ascendia (iulie), iar MedLife pe segmentul principal.