Caru’ cu Bere a ajuns la afaceri de 7 mil. euro, plus 7% în 2016. Mai bine de o treime din clienţi sunt străini

Autor: Cristina Roşca 09.01.2017
Restaurantul Caru’ cu Bere, unul dintre cele mai vechi şi mai cunoscute din România, a finalizat anul trecut cu afaceri de 7 milioane de euro, cu 7% mai mari decât în anul anterior, potrivit primelor estimări ale companiei.
 
Rezultatele îl plasează în topul celor mai bune restaurante din România ca încasări. Clasamentul este condus, potrivit datelor ZF, de restaurantul Ikea, cu circa 8 mil. euro, iar pe poziţia a treia se află restaurantul McDonald’s Dristor. În cazul Ikea, rezultatele sunt aferente atât restaurantului, cât şi magazinului de delicatese suedeze şi bistroului din incintă.
 
„Restaurantul Caru’ cu Bere are o evoluţie bună, cu creşteri de relativ constante de 6-7% în anii buni. Pentru noi, 2016 a fost un an bun“, spune Dragoş Petrescu, antreprenorul care operează restaurantul istoric Caru’ cu Bere. Tot el deţine şi lanţurile City Grill şi Trattoria Buongiorno şi operează restaurantele istorice Pescăruş şi Hanu’ lui Manuc. Grupul controlat de antreprenor are afaceri de peste 30 mil. euro, valoare ce îl poziţionează pe primul loc în topul celor mai pu­ter­nici oameni de afaceri români din industria restaurantelor.