Vânzările de asigurări în străinătate s-au înjumătăţit în primele nouă luni din 2016 după falimentele Astra, LIG şi problemele City Insurance

Autor: Anelis Baciu 09.01.2017
Primele brute subscrise de com­paniile locale de asigurări în străinătate s-au redus cu 54% în perioada ianuarie-septembrie 2016, până la 100 de milioane de lei (22 mil. euro), acesta fiind cel mai redus nivel din ulti­mii cinci ani, potrivit datelor agregate de Auto­ritatea de Supraveghere Finan­ciară (ASF).
 
După această scădere abruptă, vânzările de asigurări pe pieţele externe ale companiilor locale au ajuns să reprezinte doar 1,4% în totalul vânzărilor din primele nouă luni ale lui 2016. Cauza declinului accentuat al subscrierilor externe este intrarea în faliment a Astra Asigurări şi LIG Insurance, dar şi problemele financiare ale City Insurance.
 
Astra, companie care a intrat în faliment în vara lui 2015, se numără printre cei mai activi jucători locali pe pieţele externe. Astra avea sucursale la Budapesta şi în Slovacia, dar şi un birou de vânzări în Germania.