Producătorul biscuiţilor Croco caută 400 de oameni pentru fabrica din Oneşti

Autor: Mădălina Dediu Panaete 09.01.2017

Croco din Oneşti (judeţul Bacău), cel mai mare producător român de bis­­cuiţi şi sticksuri, începe în acest an un proiect de investiţii de peste 14 mil. euro în creşterea ca­pa­­cităţii de pro­ducţie, dez­vol­­tarea aducând cu sine cre­area a 400 de noi locuri de muncă.

În total, producătorul va ajunge anul viitor, atunci când proiectul va fi ter­minat, la 650 de angajaţi, faţă de 250 cât are în prezent.

„Prima fază a proiectului care ne­ce­­sită o investiţie de circa 7 mil. eu­ro va fi realizată din fonduri proprii. Pro­iec­tul va demara în martie şi se va fi­na­li­za în octombrie. Acesta constă în noi li­nii şi hale de producţie, în dez­vol­ta­rea capacităţilor. Iar pen­tru urmă­toa­rea etapă de 7,5 milioa­ne de euro aş­tep­tăm să vedem dacă vom primi un aju­­tor de stat de circa 5 mi­lioane de eu­ro“, a de­cla­rat pentru ZF Damian Mereu, pro­prietarul produ­că­torului din Oneşti.

Dezvoltarea capacităţii de pro­duc­ţie a fabricii din Oneşti vine în con­textul în care Croco este lider pe seg­mentele de sticksuri, crackers şi brezel. De asemenea, com­pania cu afaceri de peste 30 mil. euro anul trecut  este prezentă  în top trei jucă­tori de pe segmentul biscuiţilor dulci.