Liviu Dragnea, preşedintele PSD: În România nu există o cotă unică de impozitare

Autor: Liviu Dadacus 09.01.2017

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că în acest moment în România nu există cotă unică de impozitare, el arătând că românii au votat programul de guvernare al PSD, potrivit căruia din 2018 impozitul pe venit va fi eliminat sau va fi de 10%, în funcţie de venituri.

Întrebat dacă garantează că în România rămâne cota unică de 16% şi că nu se va merge pe o impozitare progresivă, Dragnea a declarat: ''Cotă unică nu există acum în România, domnişoară. Nu există. Cotă unică înseamnă 16% la tot. Nu există aşa ceva''.

''Noi am spus în campania electorală că impozitul pe venit sub 2000 de lei va scădea la 0% - ceea ce românii au votat; peste 2000 de lei se va duce la 10% - ceea ce românii au votat, şi aşa se va întâmpla. Unde e problema?'', a adăugat Dragnea.

Întrebat dacă salariile foarte mari vor fi supraimpozitate, liderul PSD a evitat un răspuns tranşant.

''Tot ce este trecut în programul de guvernare - nimic în plus, nimic în minus. Restul sunt discuţii politice ale unor colegi care poate ar trebuie să se ocupe acum, în aceste luni, de respectarea calendarului care a fost votat în campania electorală'', a răspuns Dragnea.

Vicepremierul Daniel Constantin a declarat duminică la Digi24 că, începând din 2018, ar putea fi introdus un impozit diferenţiat pentru anumite categorii de venituri.

Întrebat luni dacă se va renunţa la cota unică şi se va introduce o impozitare progresivă, cum a sugerat vicepremierul Daniel Constantin, el arătând că nu se discută despre astfel de lucruri în public şi transmiţându-i lui Daniel Constantin să se ocupe de mediu.