VIDEO ZF LIVE. Crenguţa Roşu, managing partner la DC Communication: Salariile din PR şi comunicare variază între 300 - 350 euro pentru un post de entry level şi 2.000-2.500 pentru un managing partner

Autor: Simona Tatu 11.01.2017

Un post de entry level într-o firmă de PR este plătit cu 300-350 de euro, pe când un post de managing partner poate ajunge şi la 2.500 de euro, a spus la ZF live Crenguţa Roşu, managing partner la DC Communication, companie de relaţii publice (PR).

Totodată ea adaugă că cele mai complexe situaţii pentru un om de comunicare sunt cele în care o companie se mută dintr-un oraş în altul deoarece atunci trebuie luate o serie de decizii strategice cu privire la echipă şi furnizori.

DC Communication este prezentă pe piaţa din România de 22 de ani, iar în 2015 a avut o cifră de afaceri de 1 mil. euro. În acest moment are 28 de angajaţi şi un protofoliu de 14-16 clienţi stabili. „În anul 2015 am avut o cifră de afaceri de aproape un milion de euro cu profit de 100 de mii de euro, iar în prezent compania are 28 de angajaţi”, a spus Crenguţa Roşu.

Cel mai profitabil an al firmei a fost 2007, iar pentru viitor con­du­cerea vizează mai multe investiţii şi păstrarea aceleiaşi cifre de afaceri de un milion de euro. 

„Pentru anul 2017 am bugetat să fim pe zona de consolidare, păstrând aceleaşi cifre, pentru că vrem să facem mai multe investiţii. Cel mai bun an pentru companie a fost 2007, când am înregistrat 2,5 mil. euro cifră de afaceri”, a adaugat Crenguţa Roşu.

Compania DC Commu­ni­ca­tion a primit mai multe oferte de parteneriate şi de preluări, însă conducerea a refuzat, spunând că a încercat în trecut practica parte­neriatelor şi nu a funcţionat în cazul acesteia.

Domeniul comunicării este încă unul nou şi necristalizat pe piaţa din România. Totuşi, piaţa de PR şi comunicare a fost estimată la sfârşitul anului trecut la 35-40 mil. euro.