Antreprenori locali. Ferma de vaci Agroindustriala Pantelimon, furnizor de lapte pentru Danone, şi-a majorat vânzările cu 20%

Autor: Roana Rotaru 11.01.2017

Compania Agroindustriala Pantelimon, cu activităţi în creş­terea bovinelor de lapte, deţinută de fermierul Mihai Petcu, a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de circa 1,2 mil. euro, în creştere cu 20% faţă de anul precedent, potrivit cal­culelor ZF realizate pe baza declaraţilor reprezentantului com­paniei şi a datelor publicate pe site-ul Ministerului Finan­ţelor.

Această creştere se datorează vânzărilor mai mari de lapte realizate prin cele trei dozatoare ale companiei, unde lap­tele se vinde la un preţ de peste două ori mai bun decât la pro­cesator.

„În 2016 vânzările au crescut cu 20% pentru că  avem animale performante care dau câte  8.500 de litri de lapte pe cap de animal, iar calitatea laptelui a făcut să crească vân­zările la automatele de lapte. La dozatoare vând laptele cu 3 lei litrul, iar către Danone cu 1,3 lei pe litru. Cifra de afaceri a mai crescut şi din vânzarea laptelui suplimentar, din vânzarea de juninci, de brânză, smântână şi aşa mai departe“, a declarat pentru ZF Mihai Petcu.