Aberdeen Asset Management a încasat între 4 şi 6 mil. euro pentru clădirea de birouri Construdava din Pipera

Autor: Bogdan Alecu 13.01.2017

Clădirea de birouri Construdava, deţinută de Aberdeen Asset Management, a fost cumpărată de dezvoltatorul de proiecte rezidenţiale AdamAmerica, contra unei sume cuprinse între 4 şi 6 mil. euro, potrivit datelor ZF. 

Contractul de vânzare a fost încheiat la finalul anului trecut. Colliers International şi casa de avocatură Cameron McKenna România au con­si­-liat vânzătorul, iar AdamAme­rica a fost reprezentată în aceas­tă tranzacţie de casa de avocatură Biriş Goran. 

Este cel de-al doilea deal din 2016 dintre cele două părţi, după ce în luna martie a anului trecut AdamAmerica a pre­luat clădirea de birouri Phoe­nix Tower din cartierul bu­cureş­tean Vitan.

Construdava este o clă­dire de birouri cu o suprafaţă to­tală de 9.400 mp, amplasată în nord-estul Capitalei, pe şo­seaua Pipera – Tunari, în oraşul Voluntari. Clădirea este închiriată în întregime de Metro Systems România, divizia de IT a Metro Group. Me­tro Systems se regăseşte pe locul opt în topul celor mai mari companii de software din România, numărând în prezent 800 de programatori care ope­rează în peste 30 de ţări.