Fabrica de dulciuri ETI din Craiova a ajuns în şase luni de la deschidere la 350 de angajaţi

Autor: Mădălina Dediu Panaete 26.01.2017

ETI European Food Industries, filiala locală a grupului turc ETI, care a început la jumătatea anului trecut producţia de dulciuri în fabrica din Craiova, a ajuns la finalul anului trecut la 342 de angajaţi, conform datelor de la Inspecţia Muncii.

Astfel, în aproximativ şase luni de la deschiderea fabricii, grupul din Turcia a devenit unul dintre cei mai mari angajatori din industria dulciurilor din România. 

Inspecţia Muncii a furnizat numărul de angajaţi la finalul anului trecut şi nu a realizat o medie anuală, aşa cum sunt înregistrate datele la Ministerul de Finanţe.Numărul de angajaţi ai companiilor, în special cele din producţie, fluctuează de-a lungul unui an în funcţie de volumul comenzilor. 

Investiţia ETI din Craiova a fost făcută atât din fonduri proprii, cât şi din împrumuturi şi ajutor de stat. În proiectul pentru acordarea ajutorului de stat, compania se angajase să recruteze 330 de oameni. Astfel, compania a ajuns la numărul de salariaţi promis. La jumătatea anului trecut, producătorul avea deja 190 de salariaţi, conform datelor de la Ministerul de Finanţe.