Piaţa industrială înregistrează cea mai mare rată de livrări de depozite din perioada post-criză; stocul de spaţii logistice se va dubla în 5 ani

Autor: Roxana Rosu 02.02.2017

Stocul de spaţii logistice şi industriale va creşte cu aproximativ 500.000 mp în acest an, continuând trendul ascendent din 2016, fiind înregistrată cea mai mare rată de livrări din perioada post-criză, potrivit unei analize Colliers International.

Aproximativ 80% dintre noile livrări sunt preconizate pentru zona Bucureştiului, însă interesul este în creştere şi pentru oraşele secundare din ţară,.

Cererea crescută din partea companiilor FMCG (bunuri de consum cu mişcare rapidă) şi a sectorului de comerţ online se va menţine şi pe parcursul anului 2017, jucătorii internaţionali fiind atraşi de potenţialul României în ceea ce priveşte sectorul industrial.

„Luând în considerare volumul mare de cereri din ultimii trei ani, estimăm că stocul actual de spaţii logistice de 3 milioane mp va creşte cu 500.000 mp în 2017 (aproximativ 17%), marcând cea mai mare rată de livrări post-criză. Circa 40% din noile livrări vor veni din partea companiilor FMCG, 20% din partea sectorului de comerţ online iar 10% din partea depozitelor IT şi electronice. De asemenea, piaţa îşi va continua ascensiunea cu numeroase livrări speculative, care vor fi absorbite rapid datorită creşterii cheltuielilor de consum”, a declarat Laurenţiu Duică, Associate Director – Industrial Division în cadrul Colliers International.