Eurobank Property Services: „Piaţa rezidenţială este stabilă în zonele din afara marilor oraşe“. Cele opt diviziuni ale României au înregistrat trenduri crescătoare de la an la an, cu o medie de 4%

Autor: Cristina Bellu 07.02.2017
Preţurile proprietăţilor rezidenţiale din România s-au majorat cu 1,4% în cel de-al patrulea trimestru din 2016 comparativ cu trimestrul anterior, când a fost înregistrată o creştere de 0,1%, potrivit indicelui rezidenţial calculat de Eurobank Property Services (EPS). 
 
„Trendul crescător înregistrat în evoluţia de la an la an a continuat şi este reflectat în creşterea totală de 4,2% faţă de trimestrul similar al anului 2015. Stabilizarea preţurilor alături de creşterea medie anuală de 0,9% înregistrată în ultimii cinci ani indică faptul că stagnarea va continua pe piaţa rezidenţială din România, fiind vizibilă chiar o tendinţă de recuperare a preţurilor“, spun reprezentanţii EPS.
 
Aceste semnale pozitive sunt confirmate şi la nivelul Capitalei, care îşi conservă trendul crescător de 4,8% de la an la an, peste evoluţia de 3,9% înregistrată în trimestrul al treilea din 2016. O situaţie similară este remarcată şi în cazul indicelui Bucureşti Periferie, cu un nivel de 4,3%, similar valorii înre­gis­trate în trimestrul al treilea al anului 2016.