Antreprenori locali. Businessul producătorului de preparate din carne Sergiana, din Braşov, a ajuns la 45 mil. €

Autor: Roana Rotaru 07.02.2017

Grupul Sergiana, din judeţul Braşov, condus de Tudor Neculoiu, a ajuns la afaceri de aproape 45 mil. euro în 2016 din producţia şi comercializarea preparatelor din carne, 65% din business fiind generat de Sergiana Prodimpex, fabrica de preparate din carne din Poiana Mărului.

Grupul cultivă cereale pe 1.600 de hectare de teren agricol, deţine propria fabrică de furaje, o fermă de 3.300 de scroafe în producţie, o fermă de 500 de vaci de carne rasa Black Angus, precum şi pro­priul abator cu linii de sacrificare pentru suine şi bovine. „În anul 2016 fabrica din Poiana Mărului a înregistrat o pro­ducţie de 6.400 tone, iar capacitatea de procesare medie ajunge în jur de 25 tone pe zi“, a explicat Tudor Neculoiu, directorul general al grupului Sergiana.