AFI are patru oferte de cumpărători pentru portofoliul său imobiliar. Globalworth este unul dintre ei

Autor: Alina-Elena Vasiliu 07.02.2017

Patru investitori, printre care şi Globalworth, fond de investiţii condus de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, au intrat în cursa pentru preluarea companiei israeliene de real-estate AFI, scrie publicaţia israeliană de business Globes.

Pe lângă compania de real-estate Globalworth, listată la London Stock Exchange, bursa de valori din Londra, interesaţi mai sunt concernul israelian Brosh Funds Management, fondul de real-estate Patron Capital şi Lone Star.

Deţinătorii de obligaţiuni emise de Africa-Israel Investments au aprobat cu majoritate absolută propunerea de autorizare a reprezentanţilor ofertanţilor, pentru a selecta cea mai bună ofertă în vederea achiziţiei companiei.

Reprezentanţii deţinătorilor de acţiuni s-au întâlnit săptămână trecută şi au confirmat că patru ofertanţi au trecut deja în etapa a doua în vederea preluării AFI.

“Reprezentanţii (AFI – n. red.) pot selecta ofertele pe care le vor dintre cele prezentate în prima etapă a licitaţiei în vederea achiziţiei Africa-Israel (sau a filialelor sale). Casa de investiţii Epstein Capital este cea care e responsabilă de acest proces. Ofertanţii selectaţi vor avea dreptul să ceară mai multe informaţii şi să efectueze due diligence pentru Africa-Israel. După patru săptămâni, vor depune oferte pentru achiziţia companiei (sau a filialelor sale) în cadrul unei întâlniri generale cu deţinătorii de obligaţiuni”, scrie Globes.