Cât câştigă în realitate un parlamentar. „Fluturaşul” de salariu prezentat de un deputat USR

Autor: Simona TUDORACHE 11.02.2017

Un deputat care nu are domiciliu în Bucureşti poate obţine în jur de 17.000 de lei pe lună (aproape 3.800 de euro), conform deputatului USR, Iulian Bulai, care a decis să îşi publice veniturile pe Facebook. El spune că a luat această decizie pentru că “ţine la transparenţă”.

Câştigurile unui parlamentar se ridică la suma de 16.592 de lei pe lună, arată deputatul USR Iulian Bulai. În general, pe lângă un venit de 7.092 lei, un parlamentar mai primeşte şi 9.500 de lei pentru cheltuieli forfetare, sumă care poate fi justificată prin acte şi pe propria răspundere.

„Într-o Românie unde deciziile se iau în miez de noapte şi pe ascuns, transparenţa este o valoare fundamentală în activitatea mea ca parlamentar. Banii sunt mereu un subiect aparte. Banii şi puterea corup. Banii sunt "ochiul dracului". Nu am devenit parlamentar pentru bani. Există multe mituri despre cât de mulţi bani câştigă un parlamentar. Pentru a înlătura orice mit asupra acestui aspect, voi împărtăşi cu voi următoarele informaţii: Un parlamentar (deputat) are o indemnizaţie (salariu) de 5.564 RON", precizează Bulai pe Facebook.

Citiţi articolul integral pe www.gandul.info