Britanicii de la Faist au crescut cu 25% capacitatea fabricii de componente din Oradea

Autor: Laurentiu Cotu 14.02.2017

Furnizorul de componente pentru infrastructura telecom şi industria auto Faist Mekatronic, parte a grupului britanic Faist, a finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri de 83 mil. euro, mai mult cu 15% faţă de anul anterior, şi cu o creştere de 25% a capacităţii de producţie în com­paraţie cu 2015. 

Capacitatea anuală de producţie a companiei este de 6.500 de tone de alu­miniu turnat şi prelucrat. Faist Me­katronic produce la Oradea piese turnate din aluminiu, avand proiecte în infrastructura telecom, pentru Ericsson, Nokia, Kathrein, dar şi proiecte în industria auto pentru Mahle, Borg Warner, Hella, Konsberg, Brose, Eaton, Wabco, Schaeffler sau grupul Magna, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie.

"Operăm într-o industrie în creştere, iar divizia din care facem parte este prezentă în principalele zone geografice, din Europa pană în Asia şi America. Este foarte important ca 2017 să fie un an în care să integrăm rezultatele din ultimii ani şi să continuăm cu implementarea strategiei de creştere a volumului produs pentru clienţii din industria automotive", a declarat pentru ZF Transilvania Cornel Gregus, plant manager la Faist Mekatronic.

Fabrica deţinută de britanici la Oradea are o suprafaţă de 25.000 de metri pătraţi, Faist Mekatronic fiind una dintre cele mai mari companii din Bihor, judeţ unde domină industria componentelor şi cea a încălţămintei.