ZF Live. Florin Jianu, fost ministru pentru IMM: Tinerii cu idei trebuie ţinuţi în ţară, ei acum pleacă din cauza birocraţiei, a corupţiei

Autor: Roxana Rosu 14.02.2017

Romania trebuie să devină o ţară antreprenorială, iar tinerii cu idei trebuie ţinuţi în ţară, doar că ei acum pleacă din cauza birocraţiei, a corupţiei şi a imposibilităţii de a-şi pune în aplicare ideile, a spus la ZF Live Florin Jianu, fost ministru pentru IMM  şi Antreprenoriat.

Jianu şi-a dat demisia din guvernul Grindeanu pe 2 februarie, după aprobarea Ordonanţei 13.

În perioada în care s-a aflat la conducerea ministe­rului, Florin Jianu a lansat o serie de programe pentru susţinerea IMM-urilor şi a startup-urilor.

Printre cele mai vizibile este Start-up Nation-Romania, care ar trebui să devină ope­raţional de la 1 mai, antre­prenorii avand posibilitatea de a aplica pentru un grant de maximum 200.000 lei, respectiv 100% din investiţie.

În ceea ce priveşte decizia de a părăsi guvernul Grin­deanu, după aprobarea Ordonanţei 13, fostul ministru al IMM-urilor Florin Jianu a spus că a fost o chestiune de principii şi de etică, dar nu înseamnă că se retrage şi din activitatea economică sau din domeniul în care activează de peste 10 ani.